Podotherapie voor reumapatiënten

Door reuma ontstaan soms ontstekingsprocessen in en rondom uw voetgewrichten. Dit kan leiden tot wonden en veel pijn. Tijdige behandeling door uw podotherapeut kan uw klachten verminderen of wegnemen. Harold Arts Podotherapie is een erkend specialist op het gebied van het behandelen van de reumatische voet.

Voorkom klachten

Meer dan 80 procent van de reumapatiënten heeft voetklachten. Als uw arts een reumatische aandoening constateert, kunt u preventief uw voeten door een podotherapeut laten onderzoeken. Zo kunnen vervelende klachten voorkomen worden. Volledige genezing van reumatische voetklachten is niet mogelijk, maar vermindering van uw klachten vaak wel.

Behandelingen voor reumapatiënten

Als u last heeft van pijnlijke drukplekken of wonden, dan zijn er meerdere behandelmethoden en hulpmiddelen die kunnen helpen.

  • Een teenorthese om drukplekjes op de tenen te voorkomen of te verminderen.
  • Een podotherapeutische zool om de druk onder uw voet te verminderen.
  • Vilttherapie om direct een plekje of wondje drukvrij te leggen (dit is een tijdelijke behandeling).
  • (semi)orthopedisch schoeisel omdat confectieschoenen pijnklachten veroorzaken of te veel druk op de voet uitoefenen.

Belangrijk om te weten

Veel reumapatiënten hebben problemen bij het verzorgen van hun voeten, zoals het knippen van nagels of het behandelen van eelt of likdoorns. U kunt hiervoor een van onze podotherapeuten of medisch pedicures inschakelen.

Over ons

Met een enthousiast team van zorgprofessionals leveren wij kwalitatieve voetzorg. We nemen de tijd voor u om alles goed uit te leggen en maken gebruik van de nieuwste technologie om uw klachten te behandelen. Luisterend oor. Harold Arts Podotherapie heeft meerdere disciplines in huis en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.