Podotherapie voor sporters

Een potje tennis, een voetbaltoernooi, een rondje hardlopen. Sporten is naast gezond ook leuk. Maar wat als u ineens last krijgt van uw voet, enkel of knie? Wij vinden het belangrijk dat u pijnvrij kunt sporten. Harold Arts Podotherapie is erkend specialist op het gebied van sport podotherapie en behandelt deze klachten.

Behandeling van sportblessures

De podotherapeut behandelt uw klachten, maar ook uw trainer speelt een belangrijke rol bij het herstel van uw blessure. Uw training moet namelijk aangepast worden tijdens en na het herstel van de blessure. Wij zorgen dat we de sport kennen en stemmen de begeleiding en behandeling af op de individuele situatie.

Onderzoek naar oorzaak van de klachten

Om een diagnose te stellen en een behandelplan op te stellen, onderzoeken wij eerst waar uw blessure en klachten vandaan komen. We kijken naar de bewegingen die u tijdens het sporten maakt. Ook kijken we naar de gehele keten van gewrichten, spieren, banden en pezen die u gebruikt bij het sporten en onderzoeken we de beweeglijkheid van de gewrichten van uw voet, knieĆ«n en lage rug. Verder wordt er een uitgebreide gang-analyse uitgevoerd: bij deze analyse kijken we hoe u afwikkelt, en hoe de belasting van uw voeten verdeelt wordt.  Hiervoor gebruiken we sensormatten met 2.400 sensoren die 300 keer per seconde een meting uitvoeren. Dit kan met en zonder schoeisel.

Tot slot kijken we naar uw sportschoenen en sportkleding. 

Over ons

Met een enthousiast team van zorgprofessionals leveren wij kwalitatieve voetzorg. We nemen de tijd voor u om alles goed uit te leggen en maken gebruik van de nieuwste technologie om uw klachten te behandelen. Luisterend oor. Harold Arts Podotherapie heeft meerdere disciplines in huis en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.