Preventie en behandeling

De behandelingen die de diabetespodotherapeut uitvoert bij diabetespatiënten zijn gericht op preventie of de behandeling van de diabetische voet. Behandelingen zijn gericht op het bewust maken van de risico’s die door de diabetes mellitus kunnen ontstaan en het behandelen van de complicaties. Complicaties die bij de diabetische voet kunnen ontstaan zijn: standsveranderingen van de voeten, vaatproblemen (vasculair lijden), verlies van het gevoel in de voeten (neuropathie) en wonden.

Behandeling van diabetische voet

Wij kijken uw voeten helemaal na, testen het gevoel en maken met behulp van meetapparatuur een risicoanalyse hoeveel gevaar uw voet loopt. Is er sprake van een verhoogd risico voor de voet dan is voetzorg/medische pedicure erg belangrijk. Hiervoor stellen we een behandelplan op. Behandelingen zijn gericht op wondverzorging, drukontlasting/drukverdeling en de biomechanica van de voet. Daarnaast lichten we u uitgebreid in en adviseren we over schoeisel, voetverzorging en de dagelijkse inspectie van de voeten. Zo proberen we samen diabetes patiënten mobiel en klachtenvrij te houden.

“Persoonlijke benadering en gevoel geven dat je kordaat geholpen wordt.”

Over ons

Met een enthousiast team van zorgprofessionals leveren wij kwalitatieve voetzorg. We nemen de tijd voor u om alles goed uit te leggen en maken gebruik van de nieuwste technologie om uw klachten te behandelen. Luisterend oor. Harold Arts Podotherapie heeft meerdere disciplines in huis en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.