De eerste afspraak

De eerste afspraak duurt 45 minuten. Tijdens deze afspraak houden we eerst een intake vraaggesprek. Met dit vraaggesprek wordt geprobeerd de aanleiding van de klacht te achterhalen en wordt deze verder uitgediept. Na de algemene anamnese, specifieke anamnese (de klacht grondig uitdiepen) en aanvullende anamnese (medicijngebruik, ziektes, enzovoort) volgt verder lichamelijke onderzoek.

Onderzoek bij de eerste afspraak

Vervolgens onderzoeken we hoe iemand staat, door te kijken naar de stand van de voeten, knieën, heupen en rug. Daarna lokaliseren we de pijn, en de oorzaak hiervan. Daarna verrichten we een functieonderzoek waarbij we kijken naar de beweeglijkheid en de bouw van alle gewrichten. Onderdeel van de eerste afspraak is tevens een gang-analyse: bij deze analyse kijken we hoe mensen lopen en hun voeten afwikkelen. Hiervoor gebruiken we een drukmeetsysteem met 2.400 sensoren die 300 keer per seconde een meeting uitvoeren. Op deze manier kunnen we zaken constateren die met het blote oog niet te zien zijn. Naast de gang-analyse voeren we een 3D voetscan uit. Middels de 3D voetscan hebben we de voeten digitaal in ons systeem. Waarna digitaal en erg nauwkeurig de zolen worden ontworpen en 3D vervaardigd.  

Bekijk hier de video van de gang-analyse

De diagnose

Aan de hand van het onderzoek in de eerste afspraak volgt de diagnose. We vertellen u in begrijpelijke taal wat er aan de hand is en wat we voor u kunnen betekenen om de klachten op te lossen. We stellen een behandelplan op, met vervolgtraject en bespreken dat met u. De zorgprofessionals van Harold Arts Podotherapie zijn gecertificeerd voor meerdere soorten behandelingen.

Belangrijk voor de eerste afspraak

Bij de eerste afspraak vragen wij u mee te nemen:

  • Een verwijzing, als u die van uw arts gekregen heeft (u kunt ook zonder verwijzing van huisarts of medisch specialist een afspraak met ons maken, er volgt dan een kleine screening vooraf volgens de richtlijn Direct Toegankelijk Podotherapie).
  • Een geldig identiteitsbewijs (wij zijn verplicht uw burgerservicenummer en nummer identiteitsbewijs in te voeren in onze administratie).
  • Schoenen waarop u vaak loopt (eventueel werkschoenen, sportschoenen et cetera).
  • Tevens is er een grote kans dat wij aan u vragen om voor het onderzoek niet alleen uw sokken en schoenen maar ook uw broek uit te trekken. Zorg ervoor dat u gepast ondergoed draagt waar u zich comfortabel bij voelt.

Niet nagekomen afspraak

Indien u verhinderd bent, verzoeken wij u een gemaakte afspraak minimaal 24 uur van tevoren af te zeggen. Bij het niet nakomen van een afspraak brengen wij de kosten bij u in eigen rekening.

Over ons

Met een enthousiast team van zorgprofessionals leveren wij kwalitatieve voetzorg. We nemen de tijd voor u om alles goed uit te leggen en maken gebruik van de nieuwste technologie om uw klachten te behandelen. Luisterend oor. Harold Arts Podotherapie heeft meerdere disciplines in huis en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.