Podotherapie

Onze podotherapeuten behandelen klachten die voortkomen uit het afwijkend functioneren van de voeten of het looppatroon. De oorzaak van uw klachten wordt altijd onderzocht vanuit het gehele lichaam. Zo kan een probleem in uw knieën of heupen veroorzaakt worden door een afwijkende stand van uw voeten. Ook behandelen wij huid- en nagelaandoeningen en geven we preventieve adviezen.

Diabetes podotherapie

Personen met diabetes hebben te kampen met een vernauwing van de bloedvaten en minder gevoel aan de uiteinden van de zenuwen. Dit kan voetklachten en wonden veroorzaken. Harold Arts is diabetisch podotherapeut en gespecialiseerd in de behandeling hiervan.

Sport podotherapie

Het is vervelend wanneer u bij het sporten een blessure oploopt. Veel sporters krijgen vroeg of laat te maken met blessures aan de voeten of benen. Een blessure kan vele oorzaken hebben. De schoenen, de ondergrond en de hoeveelheid belasting zijn hierbij belangrijke onderdelen. Voor het onderzoeken en behandelen van deze klachten kunt u bij ons terecht.

Zool-therapie

Veel klachten aan voeten, enkels, knieën en rug zijn te behandelen met zool-therapie. Hierbij worden inlegzolen op maat gemaakt waardoor de voeten op een evenwichtige manier belast worden. Harold Arts Podotherapie produceert zelf deze inlegzolen op maat met een 3D-ontwerp en productieproces.

Medische voetverzorging (pedicure)

De medische voetverzorging wordt in onze praktijk door onze medische pedicures uitgevoerd. Zij zijn bevoegd om naast de diabetische- en reumatische voet, ook andere soorten risicovoeten te behandelen. Denk aan risicovoeten die ontstaan zijn door hart- en vaatziekten, oncologische behandelingen, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. 

Podo-Manueel therapie

Podo-Manueel therapie is bij uitstek geschikt om blokkades in de voeten op te heffen. Daarbij wordt via een zogenaamde manipulatietechniek met een snelle, korte beweging het vastzittende gewricht ‘los gemaakt’. Deze manipulatie dient meestal ter ondersteuning van een andere podotherapeutische therapie als zolen of tapen.

Teenstandcorrecties / Orthesiologie

Een orthese wordt gemaakt om een afwijkende stand van de tenen te corrigeren. Bijvoorbeeld bij ‘hamertenen’. Ook kan een orthese tenen bescherming bieden in de schoen. Zo wordt bijvoorbeeld een drukplek ontlast en voorkomen dat eelt en likdoorns ontstaan. Een orthese bestaat uit zacht siliconenmateriaal en wordt rechtstreeks op uw voet gevormd. Met een perfecte pasvorm als resultaat.

Dry-needling

Dry-needling is een vrij nieuwe behandeling voor mensen die last hebben van de symptomen van hielspoor en peesplaatontsteking. De behandeling is gebaseerd op het behandelen van zogenaamde triggerpoints die pijn in de spieren veroorzaken.

Oefentherapie

Bij oefentherapie worden video’s met klachtenspecifieke oefeningen naar onze patiënten gestuurd. Hierbij maken wij gebruik van de mobiele app Fysio Track. 

Over ons

Met een enthousiast team van zorgprofessionals leveren wij kwalitatieve voetzorg. We nemen de tijd voor u om alles goed uit te leggen en maken gebruik van de nieuwste technologie om uw klachten te behandelen. Luisterend oor. Harold Arts Podotherapie heeft meerdere disciplines in huis en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.