Advies bij een nieuwe orthese

Opbouwen van dragen van de orthese

Wanneer u een orthese gekregen heeft moet u hier vaak eerst aan wennen. Dit is namelijk nieuw voor het lichaam. Het is daarom heel belangrijk om het dragen van de orthese rustig aan op te bouwen. Ons advies is om de 1e dag met 1 á 2 uur te beginnen, de 2e dag met 2 á 3 uur, de 3e dag met 3 á 4 uur, enzv. Na ongeveer

 2 weken moet u de orthese de hele dag kunnen dragen.

Let bij orthese op het volgende

  •  Een siliconen orthese mag geen pijn of op welke manier dan ook irritatie veroorzaken tijdens het dragen. Inspecteer daarom de eerste dagen uw voeten op roodheid of blaren.
  • Mocht bovenstaande wel het geval zijn, neem dan contact op met de praktijk voor advies of om een nieuwe afspraak te maken, zodat de orthese gecontroleerd en eventueel bijgewerkt kan worden.
  • De orthese kunt u het beste met twee handen aanbrengen of laten aanbrengen. Doe dit voorzichtig, de orthese kan scheuren. Niet aan de orthese trekken!

Onderhoud van de orthese:

  • U kunt de orthese gewoon afwassen met water en zeep.
  • ’s Avonds de orthese in de bakje met talkpoeder leggen. Spoel de talkpoeder er wel weer af voordat u de orthese weer gaat dragen.
  • Kleine scheurtjes in de orthese kunnen vaak gerepareerd worden.

Let op!! dat u de orthese op de goede plek draagt, dit is namelijk maat werk!

Over ons

Met een enthousiast team van zorgprofessionals leveren wij kwalitatieve voetzorg. We nemen de tijd voor u om alles goed uit te leggen en maken gebruik van de nieuwste technologie om uw klachten te behandelen. Luisterend oor. Harold Arts Podotherapie heeft meerdere disciplines in huis en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.