De aanpak bij sport podotherapie

Om als sport podotherapeut een sporter zo goed mogelijk te begeleiden, is kennis van de sport belangrijk. Iedere sport heeft zijn eigen bewegingen, schoeisel, en ondergrond. Daarom is de podotherapeutische begeleiding bij elke sport verschillend. Kennis van onder andere de biomechanica tijdens het sporten en sportschoeisel vormen de basis voor een effectieve behandeling van de sporter. Wij zorgen dat we de sport kennen en stemmen de begeleiding en behandeling af op de individuele situatie.

Zo kiest u de juiste sportschoenen

Er zijn tientallen verschillende sportschoenen te koop, omdat elke sport zijn eigen belasting en een specifieke ondergrond kent. Hier volgen enkele tips voor het kopen van de juiste sportschoenen.

  • Zorg dat het type sportschoen past bij de activiteit/sport die je gaat uitvoeren. Dus niet hardlopen op een tennisschoen. Elke type sportschoen heeft zijn eigen specifieke eigenschappen voor de uit te voeren sport.
  • Schoenen moeten de juiste pasvorm hebben: met voldoende ruimte in zowel de lengte als de breedte.
  • Als u staat, moet de schoen 1 centimeter langer zijn dan de langste teen. Bij twijfel kunt u de binnenzool uit de schoen halen en op de zool staan om een goed beeld te krijgen van de ruimte. Ook moeten uw tenen in de hoogte voldoende bewegingsruimte hebben.
  • Laat uw voeten elk jaar opmeten. Uw voeten veranderen van vorm naarmate u ouder wordt.
  • Een stevig contrefort (hielversteviging) is belangrijk. Deze kap zit aan de achterkant van de schoen en mag niet gemakkelijk vervormen. Controleer dit door met uw duim stevig op dit deel van de schoen te drukken.
  • Veter- en klittenbandsluitingen op de wreef geven extra stabiliteit.
  • Neem uw podotherapeutische zolen of ortheses altijd mee bij het passen van uw schoenen.
  • Zorg ervoor dat uw podotherapeutische zool vlak in uw schoen ligt.

“Persoonlijke benadering en gevoel geven dat je kordaat geholpen wordt.”

Over ons

Met een enthousiast team van zorgprofessionals leveren wij kwalitatieve voetzorg. We nemen de tijd voor u om alles goed uit te leggen en maken gebruik van de nieuwste technologie om uw klachten te behandelen. Luisterend oor. Harold Arts Podotherapie heeft meerdere disciplines in huis en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.