Behandeling van diabetespatiënten

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat één op de vier diabetespatiënten vroeg of laat te maken krijgt met een voetprobleem. De complicaties van voetproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid. Het is daarom belangrijk om uw voeten regelmatig te laten controleren door uw podotherapeut. Harold Arts Podotherapie is gespecialiseerd in het behandelen van de diabetische voet.

Waarom podotherapie voor u belangrijk is

Als u diabetes heeft, kunnen er veranderingen optreden in uw lichaam. Zoals een beschadiging van de zenuwen waardoor er ongemerkt een verminderd gevoel ontstaat. Ook kunt u last krijgen van standafwijkingen omdat uw kleine voetspieren slecht werken, een verminderde doorbloeding van en naar uw voeten, een beperkte mobiliteit van uw voetgewrichten dit in combinatie met niet adequaat schoeisel kan leiden tot ernstige klachten en complicaties. Om deze reden is preventie van groot belang.

Regelmatige voetscreening

Het is voor diabetespatiënten belangrijk om regelmatig de voeten te laten controleren. Dit wordt de voetscreening genoemd.De podotherapeut controleert uw huid op temperatuur, druk- en eeltplekjes, beoordeelt de stand van uw voeten, het gevoel, de doorbloeding en de beweeglijkheid. Wij kunnen u adviseren en zonodig behandelen. Ook kunnen wij eventuele hulpmiddelen voor u vervaardigen om  klachten te voorkomen

Over ons

Met een enthousiast team van zorgprofessionals leveren wij kwalitatieve voetzorg. We nemen de tijd voor u om alles goed uit te leggen en maken gebruik van de nieuwste technologie om uw klachten te behandelen. Luisterend oor. Harold Arts Podotherapie heeft meerdere disciplines in huis en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.